Brød,  Opskrifter

5 korns franskbrød

image_print

Det er altid lækkert med hjemmebagt franskbrød. Så har man friskbagt brød den dag det er bagt og de efterfølgende dage kan mam riste det 🙂

2 stk franskbrød

  • 25 gram margarine
  • 6 dl mælk
  • 50 gram gær
  • 1,5 dl 5 kornsblanding
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • ca 1 kg hvedemel

Kog 5 korns blandingen og lad den afkøle. Smelt margarinen og tilsæt mælken. Når mælke blandingen har lillefinger temperatur tilsætter du gæren og rører den ud i mælken. Tilsæt derefter 5 korns blandingen, salt og sukker og hvedemelet lidt af gangen. Ælt dejen godt sammen og lad det hæve tildækket et lunt sted i 20 minutter. Del dejen i 2 stykker og form dem som franskbrød. Kom enten franskbrødene i en smurt franskbrødsform eller i en hævekurv. Lad dem hæve i 20 minutter.

Kom de færdig hævede franskbrød ind i midten af ovnen ved 200 grader almindelig oven i 30-40 minutter. Hvis du har bagt franskbrødene i franskbrødforme er det vigtigt at vende dem ud af formene når de skal afkøle, så de ikke bliver fugtige i bunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *