5 korns franskbrød
Det er altid lækkert med hjemmebagt franskbrød. Så har man friskbagt brød den dag det er bagt og de efterfølgende dage kan mam riste det 🙂
2 stk franskbrød
- 25 gram margarine
- 6 dl mælk
- 50 gram gær
- 1,5 dl 5 kornsblanding
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- ca 1 kg hvedemel
Kog 5 korns blandingen og lad den afkøle. Smelt margarinen og tilsæt mælken. Når mælke blandingen har lillefinger temperatur tilsætter du gæren og rører den ud i mælken. Tilsæt derefter 5 korns blandingen, salt og sukker og hvedemelet lidt af gangen. Ælt dejen godt sammen og lad det hæve tildækket et lunt sted i 20 minutter. Del dejen i 2 stykker og form dem som franskbrød. Kom enten franskbrødene i en smurt franskbrødsform eller i en hævekurv. Lad dem hæve i 20 minutter.
Kom de færdig hævede franskbrød ind i midten af ovnen ved 200 grader almindelig oven i 30-40 minutter. Hvis du har bagt franskbrødene i franskbrødforme er det vigtigt at vende dem ud af formene når de skal afkøle, så de ikke bliver fugtige i bunden.