Desserter,  Opskrifter

Æblekage

image_print

Æblekage bliver både serveret som kage til eftermiddags kaffebordet men også som dessert og den går som regel direkte ind hos de fleste. En god traditionel dansk gammeldaws æblekage.

Det er en god efterårskage som man kan lave af alle de lækre æbler der hænger på træerne lige nu eller nedfaldsæbler.

Det er en ret nem kage/dessert at lave, som smager af mere.

Hvis du undre dig over hvorfor min æblegrød er så rød er det fordi at vi har to slags æbler i haven og den ene sort er lidt rødlig inden i og det giver denne rødlige farve 🙂

4 portioner
  • 800 gram skrællede æbler (ca 12 æbler)
  • 2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 14-20 makroner
  • 1 dl piskefløde
  • mandler

Skær de skrællede æbler i mindre stykker og kom dem i en gryde med vandet og kog æblerne i ca 20 minutter med låg på. Pisk indimellem i æblerne så du til sidst får en grød. Når æblerne er kogt godt ud og du har en grød, tilsæt da sukker og vaniljesukker og lad grøden koge i yderligere 2-3 minutter til sukkeret er smeltet

Lad grøden køle lidt ned og kom den nu enten i portionsskåle eller i èn stor skål, hvor du skiftevis kommer grød og knuste makroner i. De små skåle jeg har lavet dem i er der kun plads til et lag makroner, men er skålene eller skålen større er der måske plads til 2 lag makroner. Lad æblekagen køle helt ned inden du pynter med flødeskum

Hak mandlerne i store stykker og rist dem på en varm tør pande til de har taget farve

Pisk fløden stiv og pynt æblekagen med flødeskum og til sidst de ristede mandler

Æblekager i høje portionsglas med en skål med røde æbler i baggrunden
Æblekagerne set oppefra, hvor du også kan se æblerne i en hvid skål i ventsre øvre hjørne.
Der ligger tre guld teskeer på en stribet stof serviet ved siden af
Æblekager set skråt oppefra.

Måske du også kunne være interesseret i Æblekage med crumble

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *