Æggestand med gulerødder
Æggestand med gulerødder er velegnet at servere til røget laks eller skinke. I denne opskrift har jeg valgt at komme gulerødder i, men du kan også sagtens komme for eksempel broccoli eller blomkål i, det smager også fantastisk.
Æggestand med gulerødder er nemt at lave, det der tager tid er at det skal bage en time i ovnen i vandbad. Derefter skal det bare blive koldt og så kan det skæres ud i skiver og serveres til laks eller skinke.
Kunsten med æggestand er at lave den uden for mange lufthuller i og det sker ved at den bages ved lave grader i lang tid i vandbad.
Her har jeg serveret det til røget laks på et påskefrokostbord 🙂
Èn lille form med æggestand giver cirka 10 skiver
- 1 stor gulerod
- 3 æg
- ½ dl skummetmælk
- salt og peber
Skæl guleroden, skær den i stave og kog dem i letsaltet vand i cirka 5 minutter til de er al dente.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen i hånden med et piskeris sammen med skummetmælken.
Smag æggemassen til med salt og friskkværnet peber.
Beklæd en ildfast form med bagepapir og fordel gulerodsstavene pænt i formen.
Hæld derefter æggemassen over gulerødderne. Gulerødderne ser ud til at de bliver blandet rundt hulter til bulter, men når æggestanden er færdigbagt ligger de pænt i æggestanden.
Dæk æggestanden til med stanniol og stil den ind i en forvarmet ovn ved125 grader i en bradepande med vand i. Bag æggestanden i cirka 1 time. Du kan mærke om æggestanden er færdigbagt ved at trykke let på den. Her kan du mærke at den er fast i strukturen.
Vandet skal nå op på midten af formen.
Lad æggestanden blive helt kold inden at du skære den i skiver.
Måske du også kunne være interesseret i Frittata