Ananas carpaccio med kyllingesalat
Denne ananas carpaccio med kyllingesalat er en super lækker forret eller en skøn ret på et buffetbord. Kyllingesalaten har en dejlig smag af lækre frugt og sprød blegselleri og valnøddesmagen er prikken over i èt.
Det er en ret som faktisk er aktuel at lave hele året, da man kan købe frisk ananas hele året rundt. Lige nu er der masser af ananas at købe og dem jeg har købt har været rigtig dejlig saftige og søde i smagen. Det at ananassen er skåret i silketynde carpaccio skiver gør det hele virkelig lækkert og delikat 🙂
Måske ananas carpaccio med kyllingesalat skal være på dit julefrokostbord i år ?
4 personer
- 1 lille ananas eller ½ stor
- 3 stænger blegselleri
- 150 gram røde stenfrie druer
- 1 æble
- 1 kyllingebryst, ca 200-250 gram
- 30 gram valnødder
Dressing:
- 3 dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk sukker
- salt
- friskkværnet peber
Steg kyllingebrystet og krydder det med salt og lad det køle ned, så det er helt koldt inden du blander det med resten
Skær skallen af ananassen, halver den og fjern stokken i midten. Skær ananassen i meget tynde skiver (som carpaccio)
Skær blegsellerien i tynde skiver
Fjern kernehuset i æblet og skær det i små tern
Skær vindruerne i kvarte
Hak valnødderne groft
Bland cremefraiche og sukker og smag dressingen til med lidt salt
Når kyllingebrystet er helt koldt, skæres det i små tern
Bland alle ingredienserne sammen med cremefraichen. Gem lidt blegselleri og valnødder til at pynte med. Smag eventuelt til med salt
Taglæg ananasskiverne på et fad og kom kyllingesalaten ovenpå og pynt til sidst med blegselleri og valnødder
Måske du også kunne være interesseret i Kyllingesalat med bacon