Fjerkræ,  Opskrifter

Ananas carpaccio med kyllingesalat

image_print

Denne ananas carpaccio med kyllingesalat er en super lækker forret eller en skøn ret på et buffetbord. Kyllingesalaten har en dejlig smag af lækre frugt og sprød blegselleri og valnøddesmagen er prikken over i èt.

Det er en ret som faktisk er aktuel at lave hele året, da man kan købe frisk ananas hele året rundt. Lige nu er der masser af ananas at købe og dem jeg har købt har været rigtig dejlig saftige og søde i smagen. Det at ananassen er skåret i silketynde carpaccio skiver gør det hele virkelig lækkert og delikat 🙂

Måske ananas carpaccio med kyllingesalat skal være på dit julefrokostbord i år ?

4 personer
  • 1 lille ananas eller ½ stor
  • 3 stænger blegselleri
  • 150 gram røde stenfrie druer
  • 1 æble
  • 1 kyllingebryst, ca 200-250 gram
  • 30 gram valnødder

Dressing:

  • 3 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk sukker
  • salt
  • friskkværnet peber

Steg kyllingebrystet og krydder det med salt og lad det køle ned, så det er helt koldt inden du blander det med resten

Skær skallen af ananassen, halver den og fjern stokken i midten. Skær ananassen i meget tynde skiver (som carpaccio)

Skær blegsellerien i tynde skiver

Fjern kernehuset i æblet og skær det i små tern

Skær vindruerne i kvarte

Hak valnødderne groft

Bland cremefraiche og sukker og smag dressingen til med lidt salt

Når kyllingebrystet er helt koldt, skæres det i små tern

Bland alle ingredienserne sammen med cremefraichen. Gem lidt blegselleri og valnødder til at pynte med. Smag eventuelt til med salt

Taglæg ananasskiverne på et fad og kom kyllingesalaten ovenpå og pynt til sidst med blegselleri og valnødder

Ananas carpaccio med kyllingesalat
Ananas carpaccio med kyllingesalat
Ananas carpaccio med kyllingesalat
Ananascarpaccio med kyllingesalat

Måske du også kunne være interesseret i Kyllingesalat med bacon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *