Bagt kartoffel med cheddarost og bacon

Bagt kartoffel med cheddarost og bacon smager helt fantastisk. Spis dem som de er eller som tilbehør til kød.
Bagt kartoffel tager man aldrig fejl af og med den revet cheddarost, de stegte forårsløg og bacon på toppen sammen med cherrytomaterne, så bliver det næsten ikke bedre 😋

Det er egentlig ret nemt at lave. Imens kartoflerne bliver bagt i ovnen kan man forberede de ting som de skal toppes med, samtidig med at man steger et stykke kød til, hvis det er det man ønsker at servere til.

Hvis du ønsker at servere din bagt kartoffel med cheddarost og bacon, dog som en vegetarisk ret uden bacon, kan du erstatte baconen med soltørrede tomater eller med stegte champignon eller bedre endnu, med begge dele. Disse to ingredienser har den umami som du også finder i den røget bacon 🙂

Så står du og mangler et rigtig lækkert tilbehør til din mad så tænker jeg at du vil elske dette tilbehør 🙂

4 personer
  • 4 bagekartofler
  • 100 gram cheddarost
  • 1 bundt forårsløg
  • 8 cherrytomater
  • 150 gram bacon

Skyl og rens bagekartoflerne godt.

Halver dem og skær lidt af bunden, så de kan stå på bagepladen uden at vælte

Pensel skærefladen på kartoflerne med lidt olie og krydre det med salt. Kom dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 55 minutter eller til kartoflerne er møre.

Imens kartoflerne er i ovnen skæres bacon i tern og steges sprødt på panden.

Forårsløgene snittes fint og steges på panden

Riv cheddarorsten på den grove side af rivejernet og fordel osten på bagekartoflerne og bag dem videre i ca. 2 minutter til osten er smeltet

Skær cherrytomaterne i både

Fordel de stegte forårsløg, bacon og tomatbåde på kartoflerne og de er klar til at blive serveret.

Bagt kartoffel med cheddarost og bacon
Bagt kartoffel med cheddarost og bacon

Måske du også kunne være interesseret i Hvidløgshasselback kartofler