Baileys isdessertkage
Baileysis smager så dejligt, så jeg tænkte at en baileys isdessertkage måtte være ekstra godt.
Baileys er denne lækre chokolade likør som kan nydes i et glas med masser af isterninger eller kommes i kaffen 😊
Denne baileys isdessertkage består af en bagt nøddebund, hvor baileysisen kommes ovenpå, hvorefter den fryses ned.
Ved servering kan man pynte den med lige det som man har lyst til, det kan være chokoladespåner, nødder eller frugt.
Denne dessertkage laves i forvejen og skal bare pyntes lige inden servering 😊
Det kan godt se ud til at der er mere bund end is på mine billeder, men det er fordi at bunden er hævet godt op ud i siderne. Der ligger masser af is inde i midten af kagen 😋
Vi fik denne baileys isdessertkage som en del af en desserttallerken, nytårsaften med to andre lækre desserter på 🙂
4-6 personer
Nøddebund
- 2 æggehvider
- 100 gram sukker
- 50 gram blendet mandler
- 50 gram blendet hasselnødder
Baileysis
- 2 æggeblommer
- 1/2 dl sukker
- 2 dl piskefløde
- 4 tsk baileylikør
Pynt
- friske blåbær
- friske hindbær
- 25 gram hasselnøddekerner
Pisk æggehviderne stive. Pisk sukkeret i de stive hvider og pisk det som når du pisker marengs.
Vend de blendede mandler og nødder i marengsen.
Kom nøddemarengsen i en smurt springform på 18-20 cm i diameter og bag den på nederste rille i ovnen ved 170 grader over og under varme i 35 minutter
Lad nøddebunden køle ned.
Baileysis
Pisk æggeblommer og sukker skummende hvidt.
Rør baileysen i æggesnapsen.
Pisk fløden til flødeskum og vend det i baileys æggesnapsen.
Kom iscremen oven på den afkølet nøddebunde og stil den i fryseren i minimum 4 timer.
Rist hasselnøddekernerne på en tør pande. Kom de ristede hasselnøddekerner ind i et viskestykke og gnid skallen af dem.
Hak hasselnødderne groft.
Pynt din baileys isdessertkage med friske blåbær, hindbær og hasselnøddekerner
Måske du også kunne være interesseret i denne Pina colada dessertkage