Basilikum pesto
Basilikum pesto kan bruges til mange ting. Det er godt til et ostebord, til at vende pasta eller nye kogte kartofler i, til at smøre på friskbagt brød, som spread/smørelse til din sandwich eller til et grillet kyllingebryst.
Basilikum pesto er også lækkert at blande med flødeost naturel og komme inden i for eksempel en svinemørbrad og derefter vikle den ind i bacon eller til at komme indeni dit brød inden at du bager det, som for eksempel som i mit Pestobrød.
Mulighederne er rigtig mange 🙂
I denne opskrift har jeg brugt pinjekerner, men hvis jeg ikke lige har pinjekerner kan jeg også godt finde på at bruge peanuts eller solsikkekerner som jeg også syntes giver en fantastisk smag til pestoen.
Hjemme hos os er vores børn helt vilde med pesto pasta, så vi har altid pesto i køleskabet. På mit arbejde er det også pesto pasta som der ryger aller først når der bliver serveret salatbar 🙂
Cirka 1 dl basilikumpesto
- 60 gram basilikum (ca en potte)
- 2 fed hvidløg
- 10 gram pinjekerner
- 10 gram gram parmesan
- 1/2 dl olie
- Salt
Kom det hele i blenderen og blend det godt til du har en jævn masse.
Smag til med salt