Bastogne is
Bastogne småkager er nogle som jeg har været helt vild med siden min barndom. Vi køber dem ofte og vores børn er også blevet helt vild med dem. At de så også ville være gode i en is havde jeg ikke lige regnet ud, men jeg kan sige at Bastogne is smager sååå godt. Bastogne småkager er krydder småkager som består af en masse lækre krydderier.
Når man laver Bastogne is bruger man bastogne småkager som man knuser. Halvdelen kommer man i iscremen fra start af, så det er med i indfrysningen fra begyndelsen. Den anden halvdel kommer man i lige inden at isen er helt frossen.
Du kan lave Bastogne is med og uden ismaskine. Jeg har en ismaskine og laver alle mine is på den. Jeg elsker is og det at kunne lave is så nemt med en ismaskine tiltaler mig meget. Det tager 60 minutter at fryse en portion is på ismaskinen.
Bastogne is kan også laves uden ismaskine, det kræver bare at man husker at røre jævnligt i isen mens den fryser, så den ikke danner bund og iskrystaller. Det tager cirka 4-6 timer at fryse is uden en ismaskine.
Du finder herunder metodik på hvordan du laver den med og uden ismaskine 🙂
Cirka 700 ml Bastogne is
Med ismaskine
- 6 æggeblommer
- 150 gram sukker
- 2 dl skummet, let eller sødmælk
- 3 dl piskefløde
- 7 bastogne småkager
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Knus bastogne småkagerne.
Kom halvdelen af de knuste småkagerne i æggesnapsen.
Tilsæt mælk og piskefløde.
Kom iscremen i ismaskinen og lad den kører til der er cirka 5 minutter tilbage og tilsæt da de sidste knuste småkager.
Spis isen med det samme eller kom den i en beholder som kan tåle at komme i fryseren. Jeg syntes personligt at hjemmelavet is smager bedst når det lige har været en tur i fryseren inden at man spiser den.
Uden ismaskine
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Varm mælk og fløde op til 82 grader og tilsæt æggesnapsen.
Varm iscremen op til 82 grader igen. Iscremen må ikke blive varmere en de 82 grader.
Lad massen køle ned og tilsæt halvdelen af de knuste bastogne småkager.
Kom iscremen i en beholder der kan tåle at komme i fryseren.
Rør jævnligt i isen under indfrysningen.
Når isen er ved at være frossen men du stadig kan røre let i den, tilsættes de sidste knuste bastogne småkager.
Lad isen fryse helt og du har nu den lækreste Bastogne is.
Måske du også kunne være interesseret i Små “P tærter”