Blåbærmuffins med pære
Her har du opskriften på en rigtig lækker og svampet muffin. Da det lige nu er sæson for pære har jeg valgt at blande både blåbær og pærer i denne muffin, hvilket smager rigtig dejligt sammen. Hvis de ikke bliver spist den dag som de bliver bagt, kan du komme dem i en frysepose og de holder sig friske i et par dage i posen ellers er de velegnet til at fryse til senere brug. Rigtig lækre til en kop kaffe og meget velegnet som kage til en god brunch 🙂
20 stk muffins
- 250 gram sukker
- 150 gram smør
- 3 æg
- 1/2 dl mælk
- 300 gram hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 200 gram pæretern
- 150 gram blåbær
- 30 gram hasselnødder
Rør smør og sukker rigtig godt. Tilsæt et æg af gangen. Tilsæt derefter alle de tørrer dele og tilsæt til sidt mælken rør massen godt sammen og husk at skrab siderne ned en gang imellem så al smørret bliver rørt godt sammen i dejen. Vend pæretern og blåbær i dejen.
Fordel dejen i 20 muffins forme. For at få nogle muffins ,en flot form kan du komme formene ned i en muffins form ellers skal de stilles meget tæt så de ligesom støtter hinanden under bagningen. Hak nødderne fint og drys dine muffins med dem inden de kommer i ovnen
Kom dine muffins i en 225 grader varm ovn, over-undervarme i 15-20 minutter