Blomkålsteak med pesto og hasselnødder
Blomkålsteak med pesto og hasselnødder er en virkelig lækker vegetarisk ret. En blomkålssteak er hvor man skærer blomkålet i skiver, hvorefter man steger det i smør på panden til det bliver dejlig gylden brunt. Derefter smører man pesto på og til sidst drysses retten med hasselnødder.
I pestoen er der soltørrede tomater og parmesan, som er med til at give umami til retten. Umami betyder velsmag og er et af de 5 grundsmage som menneskets smagssans kan registrere. Umami er godt i vegetariske og veganske retter, da vores smagssans her vil blive tilfredsstillet.
Har du indført kødløse dage derhjemme, er du vegetar eller har du bare lyst til at prøve noget nyt, så kan jeg klart anbefale denne blomkålssteak med pesto og hasselnødder 🙂
4 personer
- 1 stort blomkål
- 2 spsk smør
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 10 gram parmesan
- 4 hele soltørrede tomater
- 15 gram solsikkekerner
- solsikkeolie
- 12 gram hasselnødder
Pesto:
Blend de soltørrede tomater med parmesan, solsikkekerner og tilfør olie til du har en tyk pesto. Tilsæt den friske basilikum til pestoen og blend det ganske kort, så pestoen stadig bevare den røde farve og kun får lidt af den grønne farve fra basilikummen tilført
Blomkålssteaks:
Skær 4 skiver blomkål på ca 2 cm tykkelse
Kom smørret på panden og når det er smeltet og er brust af steges blomkålssteaksene til de er flotte gyldne på begge skiver og møre, dog stadig med bid, når du stikker en skarp kniv i dem
Tag blomkålssteaksene af panden og rist hasselnøddekernerne på panden til de har taget farve. Gnid det løse skal af kernerne og hak dem groft
Anretning:
Kom de stegte blomkålssteaks på et fad eller tallerkner og smør dem med pestoen og drys med de hakkede hasselnødder
En anden vegetarisk ret du måske kunne være interesseret i er Kartoffelfrikadeller med gulerod som er en meget populær ret her på hjemmesiden 🙂