Gris,  Opskrifter

Boller i karry

image_print

Boller i karry, en god traditionel dansk ret som næsten alle er vilde med. For at lave den lidt mere spændende serverede jeg æbler i små tern og peanuts til, det tilførte lidt sødt og noget sprødt til retten, hvilke klæder retten ret godt 🙂

4 personer

Kødboller

  • 500 gram hakket grisekød
  • 60 gram blendet løg
  • 1 æg
  • 1 1/4 dl mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • ca 1 tsk salt
  • peber

Karrysovs

  • 50 gram margarine
  • 1 spsk karry
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk
  • ca 5,5 dl suppe fra bollerne
  • salt

Kødboller

Rør salt i farsen og rør det godt sammen

Blend løg i lidt mælk, så det bliver helt blendet og kom det i farsen

Tilsæt mælk, hvedemel, æg og peber og rør farsen godt sammen

Smag farsen til med salt og peber, hvis den mangler

Hvis du har tid til det, er det en god ide at lade farsen hvile 10-15 minutter, hvis du ikke har tid, så går det også

Form farsen til kødboller og kom dem i en gryde med kogende vand med lidt salt i og lad dem koge i 20 minutter

Karrysovs

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt karry. Tilsæt hvedemel og lav en smørbolle. Tilsæt mælken og pisk det godt, derefter tilsætter du suppe fra bollerne. Pisk og kog sovsen godt igennem. Hvis sovsen er for tyk tilsætter du mere suppe. Smag sovsen til med salt

Server boller i karry med ris og eventuelt æbletern og peanuts

Æbletern og peanuts klæder retten rigtig godt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *