Boller i karry
Boller i karry, en god traditionel dansk ret som næsten alle er vilde med. For at lave den lidt mere spændende serverede jeg æbler i små tern og peanuts til, det tilførte lidt sødt og noget sprødt til retten, hvilke klæder retten ret godt 🙂
4 personer
Kødboller
- 500 gram hakket grisekød
- 60 gram blendet løg
- 1 æg
- 1 1/4 dl mælk
- 2 spsk hvedemel
- ca 1 tsk salt
- peber
Karrysovs
- 50 gram margarine
- 1 spsk karry
- 1,5 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- ca 5,5 dl suppe fra bollerne
- salt
Kødboller
Rør salt i farsen og rør det godt sammen
Blend løg i lidt mælk, så det bliver helt blendet og kom det i farsen
Tilsæt mælk, hvedemel, æg og peber og rør farsen godt sammen
Smag farsen til med salt og peber, hvis den mangler
Hvis du har tid til det, er det en god ide at lade farsen hvile 10-15 minutter, hvis du ikke har tid, så går det også
Form farsen til kødboller og kom dem i en gryde med kogende vand med lidt salt i og lad dem koge i 20 minutter
Karrysovs
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt karry. Tilsæt hvedemel og lav en smørbolle. Tilsæt mælken og pisk det godt, derefter tilsætter du suppe fra bollerne. Pisk og kog sovsen godt igennem. Hvis sovsen er for tyk tilsætter du mere suppe. Smag sovsen til med salt
Server boller i karry med ris og eventuelt æbletern og peanuts