Bondebrød
Er du til brød med en meget sprød skorpe, så skal du prøve dette super lækre Bondebrød. Det kræver ikke så mange ingredienser, men en lang hæve tid og en skånsom håndtering. Jeg har lavet en billede beskrivelse af, hvordan man forme brødet inden et sættes til efterhævning , som du finder nederst i denne opskrift 🙂
Et bondebrød
- 500 gram hvedemel
- 1 pose tørgær
- 1 1/2 tsk salt
- 4 dl vand
Bland mel og tørgær godt sammen. Tilsæt salt og vand og ælt det i 10 minutter på en rørermaskine.
Kom dejen i en beholder med låg, som er smurt i olie. Stil dejen til hævning på bordet. Det er en god ide at lægge noget tungt ovenpå låget, da det godt kan springe op når det begynder at hæve.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca 1 time
Strøg mel på bordet og lad dejen lige så stille komme ud af beholderen. Det er vigtigt at du ikke ælter for meget i dejen
Fold den ene side af dejen ind til midten og den anden side helt over
Rul derefter fra bunden dejen lige som en roulade
Kom dejen over i en meldrysset form, jeg brugte en hævekurv og stil brødet til hævning i 20 minutter
Varm ovnen op til 250 grader med en pizzasten eller bagestål
Vend brødet ud af formen direkte ned på pizzastenen eller bagestålet
Bag brødet i 25-30 minutter