Braserede kartofler med hvidløg og rosmarin
Mangler du et lækkert tilbehør til aftensmaden, så kan jeg klart anbefale disse braserede kartofler med hvidløg og rosmarin. Braserede kartofler med hvidløg og rosmarin er et tilbehør som man ofte møder sydpå som eksempelvis Italien eller Spanien.
Disse kartofler er stegt på en pande. Når du steger kartoflerne er det vigtigt at du lader dem stege og blive sprøde inden at du vender i dem, da de nemt kan gå i stykker. Så hav lidt tålmodighed og vend dem først når de har dannet en sprød skorpe. Hvis du er skarp i at vende dem i luften på panden, vil det også være en god måde at undgå at de går for meget i stykker 🙂
Så trænger du til at drømme dig lidt sydpå, så har du her det perfekte tilbehør som vil minde dig om sol og sommer 🙂
4 personer
- 600 gram kartofler
- 8 fed upillede hvidløg
- ca. ½ dl smagsneutral olie
- 4 kviste rosmarin
- salt og peber
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca 1-1½ cm.
Varm olien godt op og kom kartoflerne på panden sammen med hvidløgsfeddene.
Steg kartoffeltern og hvidløgsfed godt til kartoflerne har en sprød skorpe, er gyldenbrune og er helt møre.
Pil rosmarinbladene af kvistene og steg dem med de sidste minutter.
Smag kartoflerne til med salt og peber.
Måske du også kunne være interesseret i Hvidløgshasselback kartofler