Broccolisalat med rosenkål
Det er lige nu sæson for rosenkål og sammen med broccoli, vendt med en herlig vinaigrette, så smager det himmelsk og det får du opskriften på her i denne broccolisalat med rosenkål.
Mange rynker næse af rosenkål, men hvis du steger dem på en varm pande som i denne broccolisalat med rosenkål, så smager de helt fantastiske. Rosenkål er som regel udskældte fordi folk har fået dem kogte og så kan vi blive helt enige om at så er det altså heller ikke det bedste i verden.
Man kender broccolisalat som en med mayonaise og cremefraiche i, her har jeg valgt at vende hele herligheden i en vinaigrette med sennep, honning og citron, hvilket smager rigtig godt.
Salaten er velegnet at serverer til et stykke stegt kød, kylling eller fisk 🙂
4 personer
Salaten:
- 1 broccoli
- 2 røde æbler
- 100 gram frisk rosenkål
- 50 gram valnødder
- 1 håndfuld tranebær
Broccolien plukkes i små mundrette buketter.
Æblerne skæres i tynde både.
De yderste blade på rosenkålen fjernes og hver rosenkål skæres i både og steges på panden i lidt olie og drysses med lidt salt.
Valnødderne ristes på en tør pande og hakkes derefter i lidt store stykker.
Vinaigrette:
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk vand
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk honning
- 1 tsk sennep
- salt
Til vinaigretten piskes alle ingredienserne godt sammen og smages til med salt.
Alle grønsagerne og æblerne vendes sammen og kommes på et fad. Hæld vinaigretten ud over salaten og pynt med de ristede valnødder og tranebær til sidst.
Måske du også kunne være interesseret i Cremet pastasalat