Brombærmarmelade
På et tidspunkt havde vi brombærbuske nede i skoven, hvor vi bor, men nu har kommunen været og skåret det hele ned og plantet nogle træer 🙁 Men jeg tænker at de finder deres vej op igen 🙂 Sidste år var et dårligt brombærår i hvert fald i vores skov, men heldigvis havde jeg plukket en masse året før og havde stadig nogle i fryseren som jeg nu har lavet brombærmarmelade af i år. Jeg er bedst til marmelade uden for mange hele bær i så jeg har her kogt brombærrene længe så jeg fik en bær fri brombærmarmelade.
Er du mere til marmelade hvor der er hele bær i så lader du bare være med at koge det så længe 🙂
- 700 gram brombær
- 500 gram sukker
- 2 dl vand
- 2 tsk melatin
- 2 spsk sukker
Kom brombærrene i en gryde sammen med vandet og kog det i 5 minutter hvis du vil have hele bær i din marmelade eller 10 minutter hvis du er til udkogte bær
Tilsæt sukkeret
Rør melatin og sukker sammen og kom det ned til bærrene og kog det yderligere i 2 minutter
Kom marmeladen på sylteglas som er skoldet i kogende vand og skyllet i alamon
Opbevar din marmelade i køleskabet
Måske du vil servere din brombærmarmelade til dine pandekager. Så kan du finde opskriften her