Brombærtærte
Så er brombærbuskene ved at bugne af brombær og så er det bare med at komme ud og plukke. Vi bor ved en skov, hvor der pludselig sidste år begyndte at dukke hindbær og brombærbuske op og i år har de formeret sig helt vildt. Så der er masser af brombær lige til at bage af eller komme i fryseren. Denne brombærtærte er med en mørdejsbund, mazarinfyld, konditorcreme og masser af brombær. En brombærtærte der varmt kan anbefales 🙂
En tærte
Mørdej:
- 150 gram hvedemel
- 100 gram smør
- 50 gram sukker
- 1/2 æg
Mazarinfyld:
- 100 gram smør
- 100 gram marcipan
- 1/2 æg
Konditorcreme:
- 2 æg
- 3 spsk sukker
- 2 spsk maizena
- 2 1/2 dlmælk
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 dl piskefløde
Toppen:
- 50 gram mørk chokolade
- 1 glas Ribsgelè
- 200-250 gram brombær
Mørdej:
Smuldre smørret i melet og tilsæt sukker. Kom ægget i så du samler dejen. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform
Mazarinfyld:
Rør smør, marcipan og æg til en blød masse og smør den ud på mørdejen i tærteformen
Bag tærten ved 180 grader i ca 25-30 minutter til marcipanmassen har en gylden farve. Du skal ikke fortvivle over at massen stadig virker flydende, den stivner når den bliver kold.
Konditorcreme:
Pisk æg, mælk, sukker, vaniljesukker og maizena sammen i en gryde og tænd for blusset og kog cremen til den bliver tyk. Stil cremen på køl.
Pisk fløden til flødeskum og vend den i den afkølet creme
Smelt chokoladen over vandbad og smør den på den afkølet tærtebund
Når kagecremen er helt afkølet smøre du kagecremen på bunden. Fordel derefter brombærrene ovenpå kagecremen. Så tager du glasset med ribsgele og smelter i en gryde og hælder ud over brombærrene. Stil kagen på køl og tærten er klar når gelen er stivnet og det gør den når den er kold