Brunsviger
Fredag den 11 oktober er det brunsvigerens dag, det må vi hellere fejre med at bage en og lægge opskriften op. Brunsviger er en dejlig svampet kage med masser af snask, lige efter min smag derfor jeg er meget glad for at der findes en sådan dag, hvor man fejre den. Så her har du opskriften på den brunsviger som jeg plejer at nyde herhjemme 🙂
1 bradepande 30 x 40 cm
Dej:
- 75 gram gær
- 4 dl mælk
- 5 æg
- 1 1/2 tsk kardemomme
- 125 gram smør
- 1 tsk salt
- 3 spsk sukker
- 900 gram mel
Remonce:
- 125 gram smør
- 300 gram brun farin
- 75 gram sirup
Kagecreme:
- 1 æg
- 1 1/2 spsk sukker
- 1/2 spsk maizena
- 1 1/4 dl mælk
- 1/2 tsk vaniljesukker
Dej:
Smelt smørret og tilsæt mælk. Når væsken er lillefinger lun rører du gæren ud i væsken. Tilsæt derefter under omrøring et æg ad gangen . Tilsæt alle de tørrer ingredienser. Rør dejen godt sammen. Dejen bliver meget klistret, du skal næsten smøre ud i bradepanden.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time
Remonce:
Smelt smørret og tilsæt brun farin og sirup og rør det godt sammen
Kagecreme:
Pisk alle ingredienser sammen i en gryde og varm cremen langsomt op imens du pisker godt i det og kog den til den bliver tyk
Vend remoncen og kagecremen sammen
Når dejen har hævet i en time, fordeles dejen i en bradepande beklædt med bagepapir eller en smurt bradepande.
Prik en masser fordybninger med fingrene i dejen, det er en god ide at dyppe fingrene i lidt olie, da dejen er meget klistret.
Fordel til sidst remoncen udover kagen og lad den hæve i 30 minutter
Bag brunsvigeren ved 180 grader varmluft i ca 25-30 minutter