Brunsvigersnegle med creme
En god og snasket kage. En gang fik jeg en brunsviger fra bageren, hvor de havde kommet kagecreme ned i hullerne på kagen og hold nu op hvor smagte det dejligt. I disse brunsviger snegle har jeg gjort det samme som bageren og har kommet kagecreme inden i sneglene 🙂 Det er noget snasket noget at stå med og man tænker at det ser noget grattet ud når man kommer det i sin tærte form, men det endelige resultat bliver rigtig godt 🙂
1 tærteform
Dej:
- 1 dl mælk
- 25 gram gær
- 1 knivspids salt
- 1 ½ spsk sukker
- 1 æg
- 150 gram margarine
- 250 gram hvedemel
Remonce:
- 150 gram margarine
- 100 gram brun farin
- 2 spsk sirup
Kagecreme:
- 1 æg
- 1,25 dl mælk
- ½ spsk maizena
- 1 ½ spsk sukker
Kagecreme:
Kom alle ingredienserne i en gryde og pisk godt i det samtidig med at du varmer det op, når det bliver tykt, tager du det af varmen og stiller det til afkøling
Remonce:
Kom margarinen i en gryde og smelt det og tilsæt derefter den brune farin og sirup og kog det op og lad det koge sammen til det hænger sammen som en sirup. Tag remoncen af varmen og hæld det over i en kold skål til afkøling
Dejen:
Lun mælken til 32 grader (lillefinger lunt) og rør gæren ud heri.
Kom hvedemel, sukker, salt og margarinen i mindre stykker i en rørskål og ælt det sammen. Tilsæt mælken og ægget og ælt dejen godt sammen og stil det til at hæve med et klæde over i 20 minutter
Når dejen har hævet i 20 minutter og kagecremen og siruppen er afkølet lidt, ruller du dejen ud til en stor firkant, som er ca ½ cm tyk og fordeller den afkølet kagecreme og remoncen på dejen. Rul dejen sammen som en roulade på den lange led og nu er det at det bliver lidt grattet.
Tag en smurt tærteform og skær nu 5 centimeters tykke stykker af rouladen, ligesom når man laver kanelsnegle og placer sneglene i tærteformen. Lad nu sneglene hæve yderligere i 20 minutter
Bag brunsviger sneglene i ovnen, varmluft 180 grader i ca 25-30 minutter
Lad brunsviger sneglene køle ned og pynt dem derefter med hvid og brun glasur