Butterdejsskål med smør stegt æbler og flødeskum

Har du brug for en hurtig dessert som samtidig er lækker og ikke for sød, så er denne dessert måske lige sagen 🙂

4 personer

  • 4 røde æbler
  • 2 tsk kanel
  • 3 tsk sukker
  • 1 spsk smør
  • 2 plader frossen butterdej
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 1 dl piskefløde
  • lidt kanelsukker til pynt

Tag de to butterdejsplader og tø dem op. Skær hver plade i 2 og kom dem ned i en fast smurt form. Jeg brugte en muffinsform. Tryk dem ned i formen så de danner en skål og pensel butterdejen med sammenpisket æg. Form en kugle af stanniol og kom en ned i hver form, så butterdejen holder formen som en skål, når den bliver bagt eller fyld formen med tørret kikærter. Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 20 minutter, fjern stanniolen og bag dem yderligere i 5 minutter og lad derefter skålene køle af.

Halver æblerne og fjern kernehuset og skær æblerne i tern på ca 1 x 1 cm. Æblerne skal ikke skrælles.

Smelt smørret på en pande og kom æblerne på og rist dem i 1 minuts tid. Drys kanel og sukker på æblerne og steg dem til kanelsukkeret sidder fast på æblerne. Steg dem ikke for længe, da der stadig skal være bid i æblerne.

Kom de stegte æbletern i dine butterdejsskåle og pynt dem med en klat flødeskum og drys dem til sidst med lidt kanelsukker