Chili sin carne
Chili sin carne er den vegetariske udgave af chili con carne. Personligt er jeg selv helt vild med chili con carne, men er blevet endnu mere vild med chili sin carne.
Da vi jo som samfund prøver at blive mere bæredygtige så vænner man sig mere og mere til at spise flere grønne retter. Da jeg også arbejder som kantineleder på en skole er min fornemmeste opgave at få maden til at blive så grøn og bæredygtig som muligt og det går faktisk ret godt.
Det har også fået mig selv til at blive mere og mere vild med vegetariske retter. På arbejde har vi erfaret at det nytter ikke noget at fjerne al kødet på en gang, det kan folk ikke finde ud af. Det er om at fjerne lidt af kødet ad gangen og erstatte kødet med for eksempel linser som man bruger her i chili sin carne. Vi fjernede lidt ad gangen for så til sidst at ende op med den helt vegetariske udgave. Den dag i dag spørger eleverne ikke længere om hvornår de skal have chili con carne men hvornår de skal have chili sin carne, så det er rigtig godt 🙂
Jeg syntes personligt ikke at man tænker over at denne ret er uden kød. Linserne gør det rigtig godt ud for kødet og så indeholder det også meget protein som kød gør.
Server chili sin carne med ris og en god klat cremefraiche på toppen 🙂
Chili sin carne kan sagtens fryses, hvis der ikke bliver spist op.
Her får du den lækreste opskrift på chili sin carne, velbekomme 🙂
4-6 personer
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 stor dåse tomatkoncentrat ( 140 gram)
- 2 gulerødder
- 1 rødt peber
- 1 dl røde linser
- 1 dåse kidneybønner
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1/4-½ rød chili (afhængig af hvor stærk den skal være)
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 5 ½ dl vand
- 1 grønsagsbouillonterning
- 10 gram mørk chokolade
- salt og peber
- olie
Skræl kun hvis nødvendigt gulerødderne og rive dem på den grove side af rivejernet.
Pil løg og hvidløg og skær det i små tern.
Fjern stilk og kernehus fra den røde peber og skær det i små tern.
Flæk den røde chili og fjern kernerne, med mindre du gerne vil have den rigtig stærk og snit det meget fint.
Kom lidt olie i en gryde og tilsæt alle grønsagerne du lige har snittet, revet og skåret og svits det kort til løgene er klare. Tilsæt tomatkoncentrat og svits det kort med.
Tilsæt spidskommen og koriander og rør det hele rundt.
Skyl de røde linser godt til vandet er helt klart
Tilsæt linser, de hakkede tomater, kidneybønner (hvor du har siet væden fra), vand og grønsagsbouillon og lad retten komme op og koge.
Lad retten koge i 15-20 minutter til linserne er helt møre.
Tilsæt chokoladen og lader den smelte ud i retten.
Smag til med salt og peber og retten er nu klar til at blive serveret.
Er du interesseret i andre vegetariske retter så finder du dem HER