Chimichurri
Chimichurri er en krydderurteblanding med friske krydderurter, som bliver brugt som en grøn sovs som tilbehør til eller i maden.
Chimichurri er en slags sauce som ikke er varmebehandlet, det er mere det som vi kalder pesto, dog uden at det er blendet til en pure.
Jeg er specielt vild med det som tilbehør til en steak. Det går til alt grillet kød.
Persillen sammen med rødløg, hvidløg, chili og oregano har en helt fantastisk smag som går godt sammen med kød.
Det er en sauce som bliver brugt i det argentinske og uruguayanske køkken.
- 40 gram bredbladet persille
- 2 fed hvidløg
- 1/2-1 rød chili alt efter hvor stærk du vil have den
- 1 tsk oregano
- 1/2 rødløg
- 1 dl olivenolie
- 2 tsk dildeddike, balsamicoeddike, sherryeddike, rødvinseddike eller lignende
- salt og peber
Hak persillen fint med en kniv
Riv hvidløgene
Hak chilien fint ( hvis du vil have den ekstra stærk kom da kernerne i)
Skær rødløget i meget små tern
Bland alle ingredienserne sammen med olie, eddike, oregano, salt og peber og smag den til.
Hvis du vil have den mere “sovset” kan du tilføre mere olie.
Lad chimichurrien trække 1/2- 1 time og server den som tilbehør til maden.
Måske du også kunne bære interesseret i Kryddersmør med hvidløg eller chili