Chokoladeboller
Chokoladeboller er en perfekt bolle til fødselsdagsbordet. Den kan spises som den er men er også meget, meget lækker med smør på 🙂 Chokoladebollen er som regel populær blandt børn, men voksne er nu også ret glade for den. Den er også perfekt at have med i madpakken til om eftermiddagen, hvor man er ved at gå sukkerkold og da det er mørk chokolade er det jo ikke det værste:-)
16 stk
- 500 gram hvedemel
- 50 gram sukker
- 1/2 tsk salt
- 75 gram margarine
- 2 1/4 dl mælk
- 1 æg
- 50 gram gær
- 150 gram mørke chokoladedråber
Til penslig: 1 æg og 1 tsk vand
Smulder margarinen ud i melet og rør det sammen med sukker og salt
Lun mælken så den er lillefinger varm og rør gæren ud i sammen med ægget og kom det i melet og ælt det godt sammen, til du har en glat og let klistret dej
Tilsæt chokoladedråberne og ælt til de er godt fordelt i dejen
Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter
Del dejen i 16 klumper og tril dem til boller. Lad bollerne hæve tildækket i 20 minutter. Gerne et lunt sted.
Pensel bollerne med et sammenpisket æg tilsat 1 tsk vand
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 20 minutter