Kager,  Opskrifter,  Sunde snacks

Chokolademuffins uden tilsat sukker

image_print

Trænger du til lidt lækkert men vil gerne spare på sukkeret, er disse chokolademuffins uden tilsat sukker helt geniale.

Det som søder disse chokolademuffins uden tilsat sukker, er dadler og honning. Dadler er super gode at bruge som erstatning for sukker i bagværk.
Samtidig med at der ikke er tilsat sukker er opskriften meget sparsom på fedtstof. Der er kun meget lidt olie i.

Så det bliver næsten ikke sundere 😊

Det er en ret nem opskrift at gå til.

For at gøre dem endnu lækre er de toppet med smeltet chokolade og hakkede hasselnøddekerner 😊

8 muffins
  • 100 gram udstenede dadler
  • 75 gram mørk chokolade
  • 3 æg
  • 150 gram hvedemel
  • 1 spsk smagsneutral olie feks.solsikkeolie
  • 1/2 dl mælk
  • 2 tsk kakaopulver, ren rå
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk flydende honning

Pynt

  • 50 gram mørk chokolade
  • 15-20 gram hasselnøddekerner

Smelt chokoladen.


Blend dadlerne.

Blend æggene sammen med dadlerne og kom det derefter over i en skål.

Tilsæt den smeltede chokolade og honningen.

Vend hvedemel, bagepulver og kakao i skiftevis med mælk og olie.

Bland det hele godt sammen.

Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 20 minutter.

Muffinsene er færdige når du kan stikke i dem med en skarp genstand, uden at der hænger dej ved.

Smelt chokoladen som skal bruges til pynt og fordel den på dine muffins og smør den ud på overfladen.

Hak hasselnødderne og drys dem ovenpå den smeltede chokolade.

Chokolademuffins uden tilsat sukker
Chokolademuffins uden tilsat sukker
Chokolademuffins uden tilsat sukker
Chokolademuffins uden tilsat sukker

Måske du kunne være interesseret i Glutenfri chokoladekage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *