Crispy salat med pære og figner
Den anden dag, hvor vi skulle have gæster lavede jeg denne crispy salat med pære og figner. Det er lige nu sæson for pære og friske figner og det er med at udnytte det og bruge dem i for eksempel salater.
Udover pære og friske figner er der grønkål, crispy salat / lolla bionda og majs i. Jeg købte en majskolbe da de var på tilbud, men du kan også sagtens bruge dåse majs, det bliver salaten ikke dårligere af. Til sidst er den pyntet med de super flotte granatæblekerner, som jeg syntes er vildt dekorative.
Vi fik denne salat til kyllingebryst fyldt med flødeost og viklet ind i bacon. Men jeg vil sige at den kan serveres til alle retter man nu kunne have lyst til
Crispy salat med pære og figner er en virkelig dekorativ salat som pynter godt op på et bord og vil også være helt perfekt til en buffet 🙂
4 personer
- 100 gram fint snittet grønkål
- 1 crisp salat, frisèe eller lollo bionda
- 4 friske figner
- 2 pære
- 1/2-1 granatæble (kommer an på størrelsen)
- 1 lille dåse majs eller 1 frisk majskolbe
Hvis ikke du har købt snittet grønkål men hel grønkål, pil da grønkålsbladene af stilken og snit det fint
Snit crisp salaten fint
Skær fignerne i kvarte
Skær pærene i både
Hvis det er en frisk majskolbe du bruger, fjerne da bladene og kog den i 20 minutter og skær derefter majskernerne af majskolben. Hvis det er en dåse majs, hældes lagen fra majsene
Pil granatæblerne ud af skallen
Bland grønkål, crisp salat, majs og pærerne og kom det i en skål eller på et fad og placer de friske figner rundt omkring i salaten og drys til sidst granatæblekernerne ud over salaten og din salat er klar til at blive serveret
En god salat til fyldte kyllingebryst som du kan finde opskriften på her