Den grønne salat
En lækker salat som kun består af grønne grønsager. Dijon vinaigretten giver salaten en helt vidunderlig smag. Det er en rigtig god salat til en dejlig gang kød på grillen. Kylling, oksekød, fisk alt egner sig 🙂
4 personer
- 200 gram frisk grønkål
- En god håndfuld bælget friske ærter
- 4 forårsløg
- 1 bundt grønne asparges
- 40 gram græskarkerner
Dijon vinaigrette:
- 1 ½ spsk dijonsennep
- saften af en 1/2 citron
- 1 dl smagsneutral olie ( jeg bruger solsikkeolie)
- 1 spsk flydende honning
- 1/2 dl vand
- salt
Snit forårsløgene i tynde skrå skiver
Snit grønkålen fint
Bælge ærterne
Knæk enderne af de grønne asparges og kom dem i kogende vand i 1 minut og skyl dem derefter under den iskolde hane og skær nogle skrå skiver på ca 1 cm
Bland alle grønsagerne og anret dem på et fad
Rist græskarkernerne på en pande med et par dråber olie og drys dem ud over salaten
Dijon vinaigrette:
Alle ingredienserne kommes i en meljævner og rystes godt eller piskes rigtig godt sammen i en skål til vinaigretten er tyk
Lige inden servering hældes vinaigretten ud over salaten
Prøv også Forårssalat a`la Mad og fritid