Kager,  Opskrifter

Fastelavnsboller af vandbakkelse

image_print

Fastelavnsboller er sååå lækre. Jeg er vild med både fastelavnsboller af vandbakkelse og de gammeldaws Fastelavnsboller. De gammeldaws fastelavnsboller har jeg lavet en opskrift på, så nu kommer turen til fastelavnsboller af vandbakkelse.

Fastelavnsboller af vandbakkelse er en lækker vandbakkelses bolle (jeg elsker vandbakkelse) som er fyldt med kagecreme, marmelade og flødeskum og derefter er de drysset med flormelis. Nogle vælger også at komme glasur på, men jeg syntes at den bliver sødet nok af marmelade og kagecreme så den behøver ikke glasur.

Når du bager vandbakkelse er det som jeg skriver i opskriften, meget vigtigt at du for det første ikke åbner ovnlågen for at kigge til vandbakkelserne før end at de er færdigbagte og for det andet at de skal være helt færdigbagte før end at de tages ud af ovnen, da de ellers vil klaske sammen og stadig være rå indeni. Nu skal det ikke lyde som om at det er meget “riski” at bage vandbakkelser, for det er det slet ikke 🙂

Vandbakkelserne skal have ca. 25 minutter i ovnen ved almindelig varme og de er færdige når de har en flot gylden overflade og de er flot hævede.

Rigtig god fornøjelse 🙂

8 vandbakkelses fastelavnsboller
Vandbakkelse:
  • 2 dl vand
  • 100 gram margarine
  • 100 gram hvedemel
  • 2 æg
Kagecreme:
  • 3 æg
  • 4 ½ spsk sukker
  • 1 ½ spsk maizena
  • 3 3/4 dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker
Øvrigt fyld:
  • 8 tsk hindbær marmelade
  • 1 dl piskefløde
  • Flormelis
Kagecreme:

Bland alle ingredienserne i en gryde og pisk det sammen. Tænd for blusset og kog det op samtidig med at du pisker i det hele tiden.

Cremen bliver tyk og kog det nu i 1-2 minutter.

Kom cremen over i en skål til afkøling. Film skålen med folie, så den ikke danner skind.

Stil cremen til afkøling i køleskabet.

Vandbakkelserne:

Kog vand og margarine op. Når margarinen er smeltet tages gryden af varmen og hvedemelet piskes i vandet til du har en melbolle, som er er helt glat i strukturen.

Lad melbollen stå og køle ned.

Når melbollen er lunken, så du kan stikke fingeren ned i den og den kun er lunken, piskes æggene i ét ad gangen. Hvert æg skal være helt pisket ud i melbollen inden at det næste æg kommer i.

Det er vigtigt at melbollen kun er lunken og ikke varm, da æggene så vil stivne når de kommer i.

Nå alle æggene er pisket i melbollen og du har en helt glat dej, kommes dejen på en bageplade med bagepapir, enten med 2 spiseskeer eller i en sprøjtepose, hvor du sprøjter bollerne ud.

Når du har fordelt alt dejen i 8 fastelavnsboller kommes de ind i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig varme i ca. 25 minutter.

Det er vigtigt at du ikke åbner for ovnen før end at vandbakkelserne er helt færdige, da de ellers vil klaske sammen. Vandbakkelserne er færdige når de er flotte gyldne på overfladen.

Tag vandbakkelserne ud af ovnen og lad dem køle helt ned.

Så skal de samles:

Skær vandbakkelserne over som du skære en bolle.

Fordel kagecremen i de 8 underboller. Enten med to spiseskeer eller ved at komme kagecremen i en sprøjtepose og sprøjt den ud. Sørg for at der er en en fordybning i midten af cremen, hvor du kommer èn teskefuld hindbær marmelade i.

Pisk piskefløden til flødeskum.

Kom flødeskummet i en sprøjtepose og sprøjt en krans ude i kanten af kagecremen på hver fastelavnsbolle.

Kom lågene på fastelavnsbollerne og drys dem med flormelis igennem en sigte.

fastelavnsboller på en tallerken med creme, hindbærmarmelade og flødeskum
fastelavnsboller med creme, hindbærmarmelade og flødeskum
fastelavnsboller med creme, hindbærmarmelade og flødeskum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *