Fettuccine med kylling, vandmelon og ananas

Trænger du til lidt sommerstemning her i foråret så er denne opskrift Fettuccine med kylling, melon og ananas den helt rette ret at serverer. Udover melon og ananas er der også friske grønne asparges, mynte og limesaft i denne ret. Mynten og limen er også med til at give den helt rette sommerstemning. Fettuccine med kylling, melon og ananas er en dejlig let ret, hvor man ikke er helt kvæstet bagefter fordi maden ligger tungt i maven. Det er også en helt ideel ret til en buffet.

Jeg har i min ret brugt Hjemmelavet pasta som jeg, eller rettere min mand har lavet til fettucine, men du kan også sagtens bruge færdiglavet friske fettuccine.

Kalenderen siger først i april, hvor det godt kan være svært at finde en god smagfuld vandmelon, men vi var rigtig heldige at finde en i netto. Så det kan lade sig gøre. Jeg har også brugt frisk ananas som man også er begyndt at kunne finde i butikkerne. Hvis du syntes at det er svært at finde nogle lækre modne vandmeloner og ananas lige nu, så gem denne opskrift og lav den når vi kommer tættere på sommeren, da du bestemt skylder dig selv at lave den.

Kyllingen som er i retten er kyllingebrystfilet som jeg først har skåret i helt tynde skiver og dernæst i strimler. Det giver nogle lækre flade strimler, præcis som man får dem på kinesiske restauranter og det syntes jeg er vanvittigt lækkert. Et fif til hvordan du skærer dine kyllingefileter i tynde skiver, hvilket godt kan være svært, da kødet er lidt levende at skærer i, er ved at fryse kyllingefileterne, så de lige akkurat har sat sig, så er de meget nemmere at skærer.

Rigtig god fornøjelse 🙂

4 personer
  • 250 gram frisk fettuccine
  • 450 gram kyllingebrystfilet
  • ½ vandmelon (afhængig af størrelsen)
  • ½ ananas
  • 1 god håndfuld mynteblade
  • 1 bundt grønne asparges
  • saften fra 1 lime
  • ½ tsk sorte sesam
  • ½ granatæble
  • 40 gram cashewnødder
Dressing
  • ½ dl god olie
  • saften fra ½ lime
  • 1 tsk flydende honning
  • lidt salt

Kog fettuccinen efter anvisningen på pakken og skyl den kogte fettuccine med kold vand.

Skær vandmelonen i små tern. Fjern eventuelle kerner.

Skræl ananassen og fjern stokken i midten og skær den i små tern.

Knæk enderne af de grønne asparges og kom dem i kogende vand, tilsat salt i ½ minut. Hæld det kogende vand fra aspargesene og skyl dem i iskoldt vand. Skær dem i ½ cm tykke skiver.

Snit mynten fint.

Pil kernerne ud af granatæblet.

Skær bryst fileterne i tynde skiver og dernæst i strimler.

Varm en pande op med olie på og steg kyllingestrimlerne til de har taget farve. Krydder kyllingen med salt og peber.

Tag kyllingen af varmen og pres limesaft udover kyllingen og drys den med sorte sesam.

Rist cashewnødderne på en tør pande og hak dem groft.

Dressing

Pisk olie sammen med limesaft og honning og smag det til med salt.

Vend hele molevitten sammen og anret det på et fad eller i en skål og din fettuccine med kylling, vandmelon og ananas er klar til at blive serveret.