Brød,  Opskrifter,  Vegansk & Vegetar

Foccasia med ricotta, kartoffel og rosmarin

image_print

Foccasia er super lækkert. Det er et godt tilbehør, en snack i farten eller en del af frokosten. Disse foccasia er med ricotta rørt med citronskal, kartoffel og rosmarin på toppen. Ricotta er meget neutral i smagen og derfor giver citronskal en dejlig syrlig og bitter smag til den. Jeg er personligt vild med kartoffel på foccasia og pizza 🙂

6 foccasiaer

  • 2 dl koldt vand
  • 15 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ tsk olie
  • ½ tsk sukker
  • 90 gram semolina
  • ca 150 gram tipo 00
  • 250 gram ricotta
  • ½ tsk revet økologisk citronskal
  • 1 stor kartoffel
  • frisk rosmarin

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt, sukker og semolina og ælt det sammen. Tilsæt tipo 00 og ælt det ved middel hastighed i 8-10 minutter til dejen bliver hvid i farven og glat i overfladen

Lad dejen hæve overdækket til den er dobbelt størrelse. Cirka 45-60 minutter

Del dejen i 6 klumper som du triller til boller. Tryk dem derefter flade med hænderne så de har en tykkelse på ca 1 cm

Rør ricottaen sammen med den revet citronskal og fordel og smør det ud på de 6 forccasiaer

Lad faccasiaerne hæve i ca 20 minutter

Skær kartoflen i tynde skiver, enten i hånden eller på mandolinjern. Det er vigtigt at skiverne er meget tynde ellers bliver de ikke stegt og vil derfor være rå

Fordel kartoffelskiverne på foccasiaerne og pluk bladene af rosmarinen og fordel det ovenpå

Bag foccasiaerne i ovnen ved 250 grader over og undervarme i ca 15 minutter

Hvis du har en bagesten eller stål, vil det være en fordel at bage dem herpå. Placer da bagesten/stålet på anden øverste rille, varm ovnen op og lad gerne ovnen stå tændt længe så det bliver rigtig varmt. Det giver en dejlig sprød bund og top

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *