Formfranskbrød

Der er ikke noget bedre end et friskbagt formfranskbrød og det er faktisk ret nemt at bage. Formfranskbrød er bagt i en form, men har du ikke en form kan du også sagtens bage dette brød uden. Så er det bare at forme det og komme det på en bageplade beklædt med bagepapir.

Det er rigtig lækkert med friskbagt brød, men dette form franskbrød er stadig lækkert dagen efter og dagen efter igen er det fantastisk efter en tur i brødristeren 😊

Skal nytåret fejres med et stykke franskbrød med laks eller skal den stå på friskbagt brød til morgenmaden så kan jeg klart anbefale dette form franskbrød 😊

Ét form franskbrød

  • 2 1/2 dl mælk
  • 25 gram gær
  • 25 gram margarine
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • ca 400 gram hvedemel
  • ét æg eller kaffe til pensling

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt mælken. Når mælken er lillefinger lun, rør da gæren ud i mælken.

Tilsæt salt og sukker og ælt hvedemelet i lidt af gangen til du har en let klistret dej.

Dejen må endelig ikke være for tør, da dit franskbrød så også vil blive tørt. Hellere for klistret og så kan du ælte noget mel i dejen, når det kommer over på bordet.

Ælt dejen sammen på bordet og lad den hæve tildækket i 20 minutter eller til den har dobbelt størrelse.

Form dit franskbrød og kom det over i en smurt franskbrødsform. Skær nogle snit i brødet og pensel med et sammenpisket æg eller med kaffe. Lad brødet efterhæve tildækket i 20 minutter.

Bag dit franskbrød i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter.

Vend det færdigbagte franskbrød ud på en bagerist til afkøling.

Hvis du syntes at dit franskbrød virker lidt blødt i bunden når du vender det ud af formen, kan du altid komme det tilbage i ovnen, denne gang uden formen og bage det yderligere 5 minutter.

Formfranskbrød

Måske du også kunne være interesseret i opskriften på mine Morgenbirkes