Opskrifter

Frugtsalat med råcreme og marengs

image_print

Frugtsalat med råcreme og marengs er en rigtig dejlig dessert, hvor du kan bruge de frugt som er fremme i tiden. Jeg har lavet mine desserter med jordbær, blåbær, vindruer og melon. Desserten er toppet med råcreme og marengs. Jeg brugte hvidvinsglas til at anrette mine i..

Det er en dejlig nem dessert at gå til, som ikke tager særlig lang tid at lave. Du kan skære frugten til frugtsalat og komme dem i glassene på forhånd. Lave råcremen og stille i køleskabet indtil du skal anrette desserterne. Marengsen vil jeg ikke anbefale at du laver før end du skal færdiggøre desserterne, da det godt kan smelte i køleskabet. Men det tager ikke mange minutter at piske marengsen.

Når du er klar til at serverer dine desserter tager du glassene ud fra køleskabet, fordeler råcremen i glassene. Pisker marengsen og kommer en klat på hver dessert. Brænder marengsen så den får en flot brændt farve og dine desserter er klar til at blive serveret

Rigtig god fornøjelse 🙂

4 personer
  • 1/4 galiamelon
  • en håndfuld grønne vindruer
  • 250 gram jordbær
  • 125 gram blåbær

Råcreme:

  • 1 æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 dl piskefløde

Marengs:

  • 1 æggehvide
  • 50 gram sukker

Skær jordbær, melon og vindruer i mundrette stykker. Pil stenene ud af vindruerne hvis der er nogen. Bland alle frugterne sammen og fordel dem i glassene

Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljesukker til du har en luftig æggesnaps

Pisk fløden til skum og vend æggesnapsen let med fløden

Pisk æggehviden stiv og pisk derefter sukkeret i

Fordel råcremen ovenpå frugten, hold det lidt ovre i den ene side

Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt en klat i hver dessert som du efterfølgende brænder med en gasbrænder og dine desserter er klar til at blive serveret

Er du vild med desserter med friske frugt så prøv også :

Nøddebunde med Chantillycreme, hindbær og nougat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *