Brød,  Opskrifter

Fuldkornsboller

image_print

Jeg kan rigtig godt lide at få friskbagt boller i weekenden og så laver jeg lidt forskellige slags fra weekend til weekend, så det ikke bliver de samme boller hver weekend. Denne opskrift som jeg har lavet er med yoghurt i, da jeg syntes at boller generelt bliver rigtig lækre hvis der er et surmælksprodukt i.  Så står du ca. 1 time op før end din familie, så skulle du prøve at bage disse fuldkornsboller, så tror jeg at du bliver populær 🙂

12 stk

  • 1,5 dl mælk 
  • 3 dl yoghurt naturel
  • ½ dl smagsneutral olie
  • 1 æg
  • 50 gram gær 
  • 1,5 tsk salt 
  • 1,5 tsk sukker
  • 2 dl fuldkornsmel
  • Ca 500 gram hvedemel
  • Blå birkes
  • Kaffe eller æg til pensling

Lun mælk og yoghurt så det er lillefinger varmt og rør gæren ud deri. Tilsæt æg og olie og rør det ud i væsken. Tilsæt fuldkornsmel, salt og sukker og lidt af hvedemelet. Tilsæt derefter hvedemel lidt ad gangen indtil du har en lind dej, der stadig klistre lidt til fingrene. Dejen må endelig ikke være for tør da boller med fuldkornsmel godt kan blive ret tunge, hvis der er for meget mel i.

Lad dejen hæve i 20 minutter

Del dejen i 12 boller, tril dem til boller, klip et kryds i bollerne og pensel dem med æg eller kaffe og drys dem med blå birkes og lad den hæve igen i 20 minutter.

Bag bollerne ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter

Boller er færdigbagt når de lyder hult, når du banker dem let i bunden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *