Fyldt svinemørbrad svøbt i bacon
Det at fylde en hel svinemørbrad syntes jeg er en rigtig god måde at give mørbraden lidt liv og gøre den lidt mere spændende . Det er både muligt at stege den på grillen eller i ovnen. Super lækker med en god salat, nogle stegte kartofler og en kold dressing. Du kan finde diverse opskrifter på både salat og dressinger her på bloggen under salater og tilbehør:-)
ca. 4 personer
1 stk svinemørbrad på ca. 600 gram
1 pakke bacon
4 forårsløg
100 gram pikant flødeost
Afpuds svinemørbraden for sener. Snit mørbraden på langs, næsten hele vejen igennem så du lige akkurat kan åbne den og har en åben flad mørbrad, bank mørbraden let så den bliver ca. 1 cm høj.
Snit forårsløgene fint og svits dem på panden til de er let brune.
Smør mørbraden med pikant flødeost og fordel forårsløgene ovenpå.
Læg baconskiverne ud på bordet, så de ligger ved siden af hinanden.
Rul mørbraden som en roulade og læg den ovenpå baconskiverne og rul nu baconen stramt omkring svinemørbraden så den ikke ruller op igen.
Hvis du steger den på grillen så sørg for at grillen er godt varm og læg mørbraden på baconsamlingerne først, så baconenderne smelter sammen. Vend derefter mørbraden efterhånden som baconen bliver stegt. Mørbraden bliver bedst hvis den har en kernetemperatur på 65 grader og derefter får lov at hvile i 10-15 minutter, så alt den gode kødsaft bliver inde i mørbraden.
Hvis du steger den i ovnen, så brun mørbraden på alle sider på stegepanden, til du har sprød bacon og kom den derefter i en forvarmet ovn 180 grader varmluft i ca 20 minutter, til du har en kernetemperatur på 65 grader og lad den hvile i 10-15 minutter.