Galette med blommer og æbler
Her har du mit bud på en opskrift på galette med blommer og æbler. Galette stammer fra Frankrig og betyder en fritformet kage. Det vil sige at det er en kage som ikke bages i en form, men bliver formet med hænderne i kanten så man kan komme fyld inden i. Det er sæson for æbler og blommer lige nu og derfor har jeg lavet den med det, men når det bliver sæson for andre frugt og bær kan man bare bruge dem, derudover er den fyldt med mazarinfyld, med dejlig marcipan i.
Når galetten bages smelter smørret i mazarinfyldet og kan godt rende lidt ved siden af, men kort tid efter at den er kommet ud af ovnen, vil smørret suge sig tilbage i kagen igen.
Jeg har her serveret min galette med flødeskum som giver en mindre sød udgave, men den vil også være helt fantastisk med vaniljeis til, hvis du er til det mere søde 🙂
Det er både en kage til eftermiddags- eller aftenkaffen, men er også helt ideel som en dessertkage 🙂
4 personer
Mørdejsbund:
- 75 gram hvedemel
- 50 gram smør
- 25 gram sukker
- 1/4 æg
Mazarinfyld:
- 100 gram smør
- 100 gram marcipan
- 3/4 æg
Fyld:
- 1 blomme
- ½ æble
- 1 tsk kanelsukker (1/3 kanel og 2/3 sukker)
- 10 gram mandelflager
Mørdejsbund:
Rør hvedemel, smør og sukker og sammel det med æg. Rør det godt sammen. Form det til en kugle og kom det i køleskabet imens du laver fyld og ordener frugt
Mazarinfyld:
Pisk smør, marcipan og æg sammen så du har en jævn marcipanmasse
Fyld:
Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tynde både
Halver blommen, fjern stenen og skær den i tynde både
Sådan laves galetten:
Rul mørdejsbunden tyndt ud i en oval cirkel, ca. 2-3 mm. Buk siderne op så der er en kant på ca 1½ cm hele vejen rundt.
Fordel mazarinfyldet indeni “skålen” og stik frugtbådene ned i fyldet
Fordel kanelsukkeret udover frugterne
Bages ved 180 grader varmluft i ca 30 minutter til den er gylden brun og kanten er sprød
Rist mandelflagerne på en tør pande, til de tager farve og fordel dem ovenpå galetten
Server flødeskum eller en klat vaniljeis til
Du kunne måske også være interesseret i Æblecrumble med kanelis. Opskriften finder du her