Kager,  Opskrifter,  Sunde snacks

Glutenfri chokoladekage

image_print

Denne chokoladekage er glutenfri, men man behøver på ingen måde at være allergisk overfor gluten, da det er en rigtig god chokoladekage, som er fyldt med protein, ingen fedtstof og ingen tilsat sukker. Så den er også perfekt hvis du tænker over hvad du propper i munden. Hvis du er laktoseintolerant kan du udskifte mælkechokoladen som den skal pyntes med, med ren mørk chokolade 🙂

  • 230 gram kikærter (fra dåse)
  • 15 dadler
  • 50 gram peanutbutter
  • 1 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 40 gram mandler

Pynt:

  • 100 gram mælkechokolade
  • lidt mandler

Fjern stenene fra dadlerne

Hæld væden fra kikærterne

Kom alle ingredienser undtagen mandlerne i en fodprocesser/blender og blend det til det er ensartet

Hak mandlerne groft og vend dem i dejen

Kom dejen i en franskbrøds form ca 11x26cm beklædt med bagepapir

Bag kagen i ovnen ved 175 grader over og undervarme midt i ovnen i ca 50 minutter

Smelt mælkechokoladen over vandbad og smør det på kagen

Hak mandlerne groft og rist mandlerne på en tør pande og pynt til sidst kagen med dem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *