Glutenfri chokoladekage
Denne chokoladekage er glutenfri, men man behøver på ingen måde at være allergisk overfor gluten, da det er en rigtig god chokoladekage, som er fyldt med protein, ingen fedtstof og ingen tilsat sukker. Så den er også perfekt hvis du tænker over hvad du propper i munden. Hvis du er laktoseintolerant kan du udskifte mælkechokoladen som den skal pyntes med, med ren mørk chokolade 🙂
- 230 gram kikærter (fra dåse)
- 15 dadler
- 50 gram peanutbutter
- 1 spsk kakao
- 1 tsk bagepulver
- 3 æg
- 40 gram mandler
Pynt:
- 100 gram mælkechokolade
- lidt mandler
Fjern stenene fra dadlerne
Hæld væden fra kikærterne
Kom alle ingredienser undtagen mandlerne i en fodprocesser/blender og blend det til det er ensartet
Hak mandlerne groft og vend dem i dejen
Kom dejen i en franskbrøds form ca 11x26cm beklædt med bagepapir
Bag kagen i ovnen ved 175 grader over og undervarme midt i ovnen i ca 50 minutter
Smelt mælkechokoladen over vandbad og smør det på kagen
Hak mandlerne groft og rist mandlerne på en tør pande og pynt til sidst kagen med dem