Græsk inspireret rissalat
Græsk inspireret rissalat, som er et rigtig lækkert tilbehør til for eksempel lammekød. Den passer godt til kødet med de forskellige krydderuter der er i og citronbåden til at klemme citronsaften ud over inden servering og så går den også rigtig godt sammen med tzatziki. Den er også rigtig god til et buffetbord, hvor man har flere forskellige slags kød og salater 🙂
4 personer
4 dl basmati ris
200 gram skalotteløg
100 gram valnødder
1 potte med frisk timian(det bløde)
1 potte med frisk dild
en håndfuld frisk mynte
olie
1 citron
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Pil og skær skalotteløgene i tynde skiver
Hak valnødderne groft, ikke for fine stykker
Kom lidt olie på panden og steg skalotteløgene til de er brune og karamelliseret, kom valnødderne på panden sammen med løgene og rist det hele til valnødderne er ristet lidt.
Hak alle krydderurterne fint og skær citronen i både
Bland ris, løg/valnødder blandingen og krydderurterne og anret det på et fad eller i en skål. Hæld lidt oliven olie over og pynt med citronbåde rundt i kanten