Brød,  Opskrifter

Græskarfladbrød

image_print

Den anden dag havde jeg et stykke hokkaidogræskar i overskud efter at jeg allerede havde lavet både suppe, boller og muffins, så den rest tænkte jeg at jeg ville prøve at lave græskarfladbrød af og det lykkedes rigtig godt. De blev super lækre

Vi fik vores græskarfladbrød til en måltidssalat med laks og rejer og dagen efter fik vi resten til en omgang butterchicken. Man kan spise dem til alt, hvor man godt kunne tænke sig lidt brød til.

Jeg er vild med fladbrød. Jeg elsker smagen og strukturen og så er det bare så nemt at lave. Dejen er forholdsvis nem at bikse sammen og den skal ikke hæve, så den kan bruges med det samme. Jeg gør det at imens der er et fladbrød på panden, så ruller jeg det næste ud og så syntes jeg at det hele passer ret godt sammen. Når de er færdigstegte kommer jeg dem over på en tallerken og sørger hele tiden for at de er dækket af et viskestykke, da de har godt af at der bliver holdt på fugten.

Så har du en rest græskar, kan jeg kun anbefale at du prøver disse græskarfladbrød 🙂

Ca. 12 fladbrød
  • 300 gram hokkaidogræskar
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • ca 600 gram hvedemel

Skær hokkaidoen i firkanter på ca 2 x 2 cm og kog dem i letsaltet vand til de er møre.
Blend derefter hokkaidoen og lad den køle lidt af til den er lun

Bland den blended hokkaido med vand og salt og tilsæt dernæst hvedemel lidt ad gangen sammen med bagepulver.

Ælt dejen godt igennem til du har en glat dej som er lidt klistret, dog ikke mere end at du kan rulle det til tynde runde fladbrød

Del dejen i 12 og tril hver klat til en bolle og dernæst til en helt flad cirkel, som en pizza. Dejen skal have en tykkelse på et par millimeter. Jo tyndere jo bedre

Varm en pande op og pensel den med lidt olie og kom din udrullede dej på panden. Steg den til den er gyldenbrun på den ene side og vend dem om og steg den på sammen måde på den anden side.

Imens du har et fladbrød på panden kan du rulle det næste fladbrød ud.
Kom de færdigstegte fladbrød på en tallerken og dæk dem med et viskestykke imens de næste steger, så der hele tiden er fugtigt ved fladbrødene.

Græskarfladbrødene er skønne at servere til for eksempel suppe, chili con carne, med salat og kød eller falafler til. Eller som vi, vi fik det til en salat med rejer og laks i og dagen efter til butterchicken😊Mulighederne er mange

Rigtig god fornøjelse 😊

Græskarfladbrød
Græskarfladbrød

Det er lige nu sæson for græskar så måske du også kunne være interesseret i Græskarmuffins med frosting eller Græskarboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *