Græskarstykker
En rigtig lækker bolle til morgenbrød, men også helt genial til at bruge som sandwichbrød. Jeg elsker græskarkerner de har så god en smag syntes jeg. Det vigtige ved når man pynter boller med græskar er at trykke græskarkernerne med i dejen når man har kommet dem på, da de meget gerne vil falde af når de er bagt. Som du nok kan se på billederne af mine har jeg ikke helt trykket dem godt nok, da de gerne vil falde af. I disse græskarstykker er der både græskarkerner indeni og udenpå 😀
12 græskarstykker
- 1 dl vand
- 1 ½ dl kærnemælk
- ½ dl olie
- 50 gram gær
- 1 æg
- 1 tsk sukker
- 1 tsk groft salt
- 75 gram græskarkerner
- 100 gram grahamsmel
- ca 400 gram hvedemel
- 3/4 dl græskarkerner til topping
- 1 tsk olie til at smøre på bordet
Lun vand og kærnemælk til det er lillefinger varmt (32 grader) og rør gæren ud i
Tilsæt salt, sukker og æg og rør det sammen
Tilsæt grahamsmel, græskarkerner og lidt af hvedemelet ad gangen og ælt det godt sammen
Kom hvedemel i til du har en let klistret dej
Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter
Hæld græskarkernerne til topping i en skål
Kom 1 tsk olie på bordet og smør det ud på bordet
Stik 12 dej klumper ud med en dejskraber/skære. Hvis du ikke har en dejskraber/skære kan du også skære med en kniv
Dyp nu hver dejklump ned i græskarkernerne (den side med olien på) og kom dem over på en bageplade med bagepapir. Giv græskarkernerne et let tryk ned i dejen, for at de bedre hænger ved når de er bagt.
Lad græskarstykkerne efterhæve i 20 minutter
Bag i ovnen ved over og under varme ved 200 grader i ca 20 minutter
Bollerne er færdige når det lyder hult når du banker dem let i bunden