Græskarsuppe
Så er det ved at være efterår og det betyder sæson for græskar. Græskarsuppe er en af min søns livretter, han valgt endda at vi skulle have det til forret til hans konfirmation som var i April, så der måtte hans mormor på jagt efter hokkaidoer og det lykkedes for hende, så han fik sin græskarsuppe. For at få lidt fylde til græskarsuppen kan man toppe den ved serveringen med kogt bulgur eller linser og så prikken over i èt er selvfølgelig stegte græskarkerner.
Græskarsuppe er både velegnet til aftensmad eller som en forret
Nu har jeg gemt kernerne fra det Hokkaido som jeg brugte og så vil jeg i gang med at dyrke nogle selv næste år 🙂
4 personer
- 400 gram hokkaidogræskar
- 125 gram kartofler
- 50 gram porre
- 7,5 dl vand
- 1 grønsagsbouillon terning
- 1/2 tsk tørret timian
- 1 lille dåse kokosmælk
Tilbehør:
Kogt bulgur eller linser og stegte græskarkerner
Skær hokkaidoen i mellem store tern, du skal bare beholde skallen på. Skær kartoflerne i mellem store tern, hvis skallen er pæn lader du også bare den blive på. Snit porren i skiver.
Kom lidt olie i en gryde og svits Hokkaido, kartofler og porrer i gryden til det tager en lille smule farve
Tilsæt timian, vand og bouillon og lad det koge i 20-30 minutter til hokkaidoen er mør.
Blend suppen til den er helt glat og fri for klumper og tilsæt kokosmælken og kog den op igen
Smag til sidst suppen til med salt
Måske du også kunne være interesseret i Jordskokkesuppe