Granola med rugbrød
Så blev det til en opskrift mere på Granola. Denne gang Granola med rugbrød. Jeg er vild med granola med rugbrød, derfor blev jeg nød til at lave en sådan opskrift her på bloggen. Rugbrøds drysset er dejlig knasende. Og som man siger ;
“Madprodukter som knaser, går op og sætter noget i gang i din hjerne som giver dig en lykkefølelse” 🙂
Denne granola er ideel at lave, hvis du har noget rugbrød som er ved at være lidt trist. Men du kan også sagtens bruge friskt rugbrød, så skal du bare være opmærksom på, at det nok skal have længere tid i ovnen. Jeg har i min portion brugt solsikkerugbrød, men du kan bruge lige præcis det rugbrød du er vild med.
Det er vigtigt når du laver denne granola at du sørger for at rugbrødet er helt tørt. Det må ikke være blødt når du blander det med de andre ingredienser, da hele portionen så bliver blød, når du kommer den i en lufttæt beholder. Derfor jo mere du blender rugbrødet, jo nemmere er det at udtørre. Det skal dog heller ikke være for småt 🙂
- 200 gram rugbrød
- 2 dl havregryn
- ½ dl græskarkerner
- 1 spsk smør
- 1 spsk flydende honning
Blend rugbrødet til rugbrødsdrys og bred den ud på et stykke bagepapir og kom det ind i en forvarmet ovn ved 140 grader i 20 minutter
Sænk derefter temperaturen til 100 grader og rist det videre i 20 minutter
Køl rugbrødsdrysset ned, så det er helt koldt. Hvis det ikke er helt sprødt er det vigtigt at du kommer det i ovnen i længere tid, til det er helt sprødt. Hvis der stadig er væske i rugbrødet, vil det gøre havregrynet blødt i din lufttætte beholder og granolaen risikerer at mugne
Smelt smør på en pande og tilsæt den flydende honning. Kom havregrynet på panden og rist det til det tager lidt farve. Kom den ristede havregryn over på et stykke bagepapir og køl det helt ned
Kom græskarkernerne på panden og rist dem let
Bland alle delene når det er helt koldt og kom det i en lufttæt beholder.
Du har nu den lækreste granola med rugbrød
Er du vild med granola, så prøv også min anden opskrift på Granola. Opskriften finder du her