Grillet kyllingefilet med bulgursalat med bacon og basilikumskum
I denne opskrift er kyllingen stegt på grillen, men det kan også sagtens gøres på en pande. Vi griller tit vores kød på grillen da det her bliver stegt uden fedtstof. Men som sagt kan det sagtens steges på en pande bare du her sørger for at det er en tør pande uden fedtstof. Det er tit den måde vi spiser skjult fedt på, da vi ikke tænker over at den fedt vi steger i også er fedt som vi indtager. Jeg bruger tit bulgur fremfor ris, da bulgur indeholder meget mere protein end ris og protein er det som mætter mest og længst 🙂
4 personer
378 kcal pr portion
Kyllingebrystfilet:
- 400 gram kyllingebrystfilet
- chilisalt
Bulgursalat med bacon:
- 1,6 dl bulgur
- 120 gram mango
- 60 gram cashewnødder
- 1/2 agurk
- 40 gram bladselleri
- 4 forårsløg
- 48 gram bacon i skiver
- en lille håndfuld persille
Basilikumskum:
- 2 dl græsk yoghurt 2 %
- en lille håndfuld frisk basilikum
- 1/2 fed hvidløg
- salt
Skær kyllingebrystfileterne på langs, så du får 2 stykker ud af et bryst. Kom chilisalt på og grill/steg kyllingebrystfileterne i ca 10 minutter på hver side og lad det derefter hvile i ca 10 minutter
Kog bulguren som anvist på posen
Rist cashewnødderne på en tør pande og hak dem groft
Skær baconen i tern og steg dem på panden og kom dem derefter på et stykke køkkenrulle så det suger det overskydende fedt. Hæld fedtet af panden og tør den let af med køkkenrulle.
Snit forårsløgene i 0,5 cm stykker og steg dem på panden til de har taget farve
Skær mangoen og agurk i små tern, snit bladsellerien fint og hak persillen
Bland bulgur, bladselleri, forårsløg, agurk og mango og pynt til sidst salaten med den stegte bacon og persille
Kom den friske basilikum, hvidløg og yoghurten i blenderen og blend det godt og smag det derefter til med salt
Det hele er nu klar til at blive serveret