Grønkålssalat med æbler, granatæble og pinjekerner

Det er tiden hvor du kan købe masser af grønkål i butikkerne. Grønkålssalat med æbler, granatæble og pinjekerner er super lækkert at servere til julemaden eller til et lækkert stykke stegt kød.

Grønkål er virkelig lækkert men det er vigtigt at snitte det meget fint, da det ellers kan være sejt at tygge i.
Grønkål går rigtig godt sammen med æbler og granatæbler og pinjekerner smager jo bare rigtig dejligt 🙂

Denne grønkålssalat er vendt med en dejlig vinaigrette som tilføre en dejlig smag til salaten 🙂

4 personer

Grønkålssalaten:

  • 200 gram grønkål
  • 1/2 granatæbler
  • 2 røde æbler
  • 40 gram pinjekerner

Vinaigrette :

  • 1 spsk balsamico
  • 2 spsk oliven olie
  • 1 spsk honning
  • salt

Grønkålssalaten:

Pil grønkålen af stokken og skyl det godt og snit det meget fint ( hvis grønkål er for groft, bliver det lidt sejt at tykke i ). Pil kernerne ud af granatæblet. Fjern kernehuset og skær æblet i små tern. Rist pinjekernerne på en tør pande

Bland grønkål, æbletern og granatæblekernerne og anret på et fad eller i en skål og drys de ristede pinjekerner udover salaten

Vinaigrette :

Pisk balsamico, oliven olie og honning godt sammen og tilsæt lidt salt

Hæld vinaigretten ud over grønkålssalaten

Vinaigrette til at hælde over grønkålssalaten

Måske du også kunne være interesseret i Måltidssalat med krydret andebryst