Grov pizzabund
Jeg havde på min instagram en forespørgsel på opskriften på en grov pizzabund, så det måtte jeg selvfølgelig lave. Jeg er rigtig glad for at bruge grahamsmel, så i min opskrift på en grov pizzabund har jeg brugt grahamsmel, men er du mere til fuldkornsmel kan du også sagtens bruge det.
Når jeg laver pizza bruger jeg altid tipo0 mel og ikke hvedemel. Jeg syntes at tipo0 giver en fantastisk god struktur i dejen og samtidig en dejlig sprød bund.
Når jeg laver en helt almindelig pizzabund som du kan finde opskriften på her bruger jeg både semolina og tipo0. I denne opskrift har jeg skiftet semolinaen ud med grahamsmel.
Så står du og mangler en god opskrift på en grov pizzabund så har du et rigtig godt bud her 🙂
Èn pizza på ca 25 cm i diameter
- 1 ½ dl koldt vand
- 15 gram gær
- 1 tsk olie
- ½ tsk salt
- ½ tsk sukker
- 40 gram grahamsmel
- ca 170 gram tipo0
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker og olie.
Kom alt grahamsmelet i og tilsæt tipo0 lidt ad gangen.
Kom tipo0 i til du har en klistret dej. Dejen må endelig ikke blive for tør, da du så får en tung pizzabund som er svær at få sprød.
Ælt dejen godt i 10-15 minutter ved middelhastighed på en køkkenmaskine. Hvis du ælter i hånden er det længere.
Dejen er perfekt når den har en glat overflade og bliver lidt hvid i det.
Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hæve i 45 minutter til 1 time. Eller til det er vokset til dobbelt størrelse.
Rul dejen meget tyndt ud og kom det på din pizza som du godt kan lide. Du kan finde opskriften på en rigtig lækker pizzasovs her.
Når jeg bager pizza kommer jeg et bagestål eller en pizzasten ind på øverste rille i ovnen ved 250 grader og lader ovnen blive godt varm. Det vil sige at når ovnen siger at den er nået de 250 grader, så lader jeg ovnen stå i minimum 15 minutter mere inden at jeg kommer pizzaen ind på bagestålet/pizzastenen.