Tærte med kylling, spinat og feta
Tærte er godt til frokost, aftensmad eller til et buffetbord. Herhjemme er vi rigtig glade for tærte. Personligt er jeg vild med tærte med en rigtig god salat og noget dressing til, så bliver det næsten ikke bedre. Jeg har i denne tærte brugt en rest kylling fra dagen før, hvor vi fik helstegt kylling, men du kan også som beskrevet i opskriften bruge frisk kyllingefilet 🙂
En tærteform
Bund:
90 gram grahamsmel
110 gram hvedemel
1/2 dl olie
1 tsk salt
ca. 3/4 dl vand
Fyld:
175 gram stegt kylling eller 200 gram frisk kyllingefilet
100 gram frossen helbladet spinat
100 gram feta
4 æg
2 1/2 dl A38
1/2 tsk salt
Lidt revet mozzarella, til at toppe tærten med
Kom grahamsmel, hvedemel og salt i en rørskål og rør det sammen med olie og til sidst samler du dejen med vandet
Kom mel på bordet og rul tærtedejen ud og kom den i en smurt tærteform. Prik bunden af tærteformen med en gaffel.
Bag tærtebunden i en forvarmet ovn, ved 180 grader varmluft i 10 minutter
Imens bunden bager forbereder du fyldet.
Tø den helbladet spinat op
Hvis du bruger frisk kyllingefilet, skærer du det i tern og steger det på panden i lidt olie og krydre det med salt
Hvis du bruger en rest kylling, plukker og skære du kyllingen i tern
Fordel kyllingen og spinaten på tærtebunden. Smulder fetaen ud over kyllingen og spinaten
Pisk æg og A38 godt sammen og tilsæt saltet
Hæld æggemassen over fyldet og kom tærten i ovnen i ca 25 minutter
Når de ca. 25 minutter er gået og tærten virker fast når du trykker på æggemassen, tager du tærten ud af ovnen og drysser lidt revet mozzarella på toppen og sætter den tilbage i ovnen igen i ca. 5-8 minutter, til osten er gylden brun.
Nu er tærten klar til at blive serveret, eventuelt med en lækker salat og dressing til.