Brød,  Opskrifter

Grydebrød

image_print

Det at bage sit brød i en støbejernsgryde er super lækkert. Brødet bliver ligesom et brød der er bagt i en stenovn. Det får en meget sprød skorpe. Det bliver bagt i ovnen ved 250 grader i gryden som er blevet godt varm ved at stå i ovnen i ca 40-45 minutter inden at brødet kommer i gryden og bliver bagt.

Mit brød er bagt samme dag som dejen er lavet men man kan også vælge at lade dejen hæve natten over i køleskabet så skal du bare halver mængden af gær.

Dette grydebrød er bagt i en støbejernsgryde på 4 liter.

Snyd ikke dig selv for et grydebrød det er sååå lækkert 😊

Èt grydebrød
  • 5 dl kold vand
  • 20 gram gær
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • ca 700 gram hvedemel

Rør gæren ud i vandet sammen med salt og honning

Tilsæt hvedemelet og ælt dejen ved middelhastighed i ca 10 minutter til dejen er glat og smidig

Lad dejen hæve i 40 minutter

Form dejen til en kugle og kom den i enten en rund hævekurv eller skål som er drysset med hvedemel. Undersiden/samlingen skal vende opad, da den så kommer til at vende nedad når den kommer over i gryden

Lad brødet hæve i 45 minutter

Når du sætter brødet til at hæve her anden gang, tænd da ovnen på 250 grader, over og undervarme. Stil gryden med låget på, på bageristen nederst i ovnen og lad den stå i ovnen mens den bliver varm og imens brødet hæver

Tag gryden ud af ovnen. Pas på ! Den er meget varm. Drys bunden af gryden med hvedemel

Vip brødet over i gryden, læg låg på og stil gryden tilbage i ovnen og bag det i 30 minutter

Tag låget af gryden og bag det yderligere 10 minutter

Når brødet er færdigbagte, vendes brødet ud af gryden over på en rist og køles ned

Prøv også Bondebrød opskriften finder du her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *