Grydebrød
Det at bage sit brød i en støbejernsgryde er super lækkert. Brødet bliver ligesom et brød der er bagt i en stenovn. Det får en meget sprød skorpe. Det bliver bagt i ovnen ved 250 grader i gryden som er blevet godt varm ved at stå i ovnen i ca 40-45 minutter inden at brødet kommer i gryden og bliver bagt.
Mit brød er bagt samme dag som dejen er lavet men man kan også vælge at lade dejen hæve natten over i køleskabet så skal du bare halver mængden af gær.
Dette grydebrød er bagt i en støbejernsgryde på 4 liter.
Snyd ikke dig selv for et grydebrød det er sååå lækkert 😊
Èt grydebrød
- 5 dl kold vand
- 20 gram gær
- 2 tsk salt
- 1 tsk honning
- ca 700 gram hvedemel
Rør gæren ud i vandet sammen med salt og honning
Tilsæt hvedemelet og ælt dejen ved middelhastighed i ca 10 minutter til dejen er glat og smidig
Lad dejen hæve i 40 minutter
Form dejen til en kugle og kom den i enten en rund hævekurv eller skål som er drysset med hvedemel. Undersiden/samlingen skal vende opad, da den så kommer til at vende nedad når den kommer over i gryden
Lad brødet hæve i 45 minutter
Når du sætter brødet til at hæve her anden gang, tænd da ovnen på 250 grader, over og undervarme. Stil gryden med låget på, på bageristen nederst i ovnen og lad den stå i ovnen mens den bliver varm og imens brødet hæver
Tag gryden ud af ovnen. Pas på ! Den er meget varm. Drys bunden af gryden med hvedemel
Vip brødet over i gryden, læg låg på og stil gryden tilbage i ovnen og bag det i 30 minutter
Tag låget af gryden og bag det yderligere 10 minutter
Når brødet er færdigbagte, vendes brødet ud af gryden over på en rist og køles ned
Prøv også Bondebrød opskriften finder du her