Gulerodsboller
Det er altid godt at komme grønsager i brød, da det gør brødet dejlig svampet. I disse gulerodsboller har jeg kommet gulerødder i ( of course :-)) og ud over det er der solsikkekerner og græskarkerner. En rigtig god bolle til morgen, middag, eftermiddag og aften.
Hvis portionen er større end du lige kan nå at spise, kan gulerodsbollerne sagtens fryses. Den bedste måde at fryse dem på er ved at fryse dem ned mens de stadig er lidt lune. Det gør at fugten bevares i bollen og den vil virke som en friskbagt bolle når du varmer den op igen. Det gælder alt gærbrød 🙂
16 boller
- 5 dl lunken vand
- 100 gram gær
- 1 dl olie
- 1 spsk sukker
- 1 spsk salt
- 2 æg
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 200 gram revet gulerod
- ca 1100 gram hvedemel
Rør gæren ud i den lunkne vand (32 grader) og tilsæt sukker, salt, olie, æg, gulerod og kerner og rør det sammen. Tilsæt dernæst hvedemelet, lidt ad gangen til du har en let klistret dej.
Når du har den rette konsistens, ælt da dejen i et par minutter og stil det til hævning, overdækket i 20 minutter
Del dejen i 16 klumper og tril dem til boller, som du kommer på en bageplade med bagepapir
Lad bollerne hæve i 20 minutter under et klæde
Bag bollerne i 15-20 minutter ved 180 grader varmluft
Måske du også kunne være interesseret i opskriften på gulerodsbrud. Opskriften finder du her