Gulerodskage
Denne gulerodskage er en super lækker kage og det bedste ved det hele er den super lækre flødeostecreme der er smurt på toppen.
Denne gulerodskage er samtidig virkelig nem at lave, det tager ikke mange minutter at vende alle ingredienserne sammen. Det kræver kun en skål, en grydeske og en gaffel. Det er kun flødeostecremen der lige kræver en håndmixer. Så kan det da ikke være nemmere:-)
Så står du og mangler en hurtig kage til gæster eller til at overraske kollegaerne med, så har du her et rigtig godt forslag 🙂
En springform på 25 cm i diameter
Gulerodskagen:
- 250 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- 250 gram rørsukker
- 250 gram revet gulerod
- 4 æg
- 2 dl solsikkeolie
- 50 gram hakkede hasselnødder
- Lidt groft hakkede hasselnødder til pynt
Flødeostecreme:
- 75 gram smør
- 75 gram flødeost naturel
- 6 spsk flormelis
Kom hvedemel, bagepulver, kanel, rørsukker og revet gulerod i en skål
Kom æggene i en skål og pisk dem sammen med en gaffel og vend dem i melblandingen sammen med solsikkeolien og de hakkede hasselnødder
Kom dejen i en smurt springform
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca 45 minutter eller til der ikke længere hænger noget ved når du stikker en spids kniv ned i midten af kagen
Lad kagen blive kold
Flødeostecreme:
Pisk smør og flormelis godt sammen til smørcremen er luftig. Tilsæt flødeosten og pisk det yderligere sammen, til du har en blød og lækker creme
Smør cremen ud på toppen af kagen og pynt til sidst med groft hakkede hasselnødder
Prøv også den gode gamle Marmorkage