Havretern med nougat
Havretern med nougat er helt klart en af mine favoritter. Herhjemme er det sådan at hvis jeg skal bruge dem på et senere tidpunkt så kommer de i fryseren ellers bliver de bare spist. Problemet er så bare, at de sagtens kan spises halv frosne 🙂 En helt fantastisk småkage til når du får gæster 🙂
- 100 gram margarine
- 4 ½ dl havregryn
- 1 spsk hvedemel
- 1 ½ tsk bagepulver
- 1 dl sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk sirup
- ca 100 gram nougat
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt sukker, havregryn, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og rør det sammen nede i gryden mens der stadig er middelvarme på.
Tilsæt dernæst sirup og rør det hele godt sammen
Kom bagepapir i en bradepande og kom dejen i og tryk den nu flad nede til du har en firkant som er ca 3 mm tyk
Bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter til den er gylden brun
Skær nougaten med en ostehøvl og kom det oven på den varme kage og smør det ud når det er helt smeltet, så det bliver fordelt på hele kagen
Skær kagen i firkanter imens den stadig er varm. Hvis den bliver for kold vil den gerne knække og så er det svært at skærer den i firkanter
Lad havreternene med nougat køle ned til nougaten er størknet. Hvis den ikke helt vil størkne kommes den kort i køleskabet