Haydari
Haydari er en rigtig lækker og cremet feta dip, som kan bruges til uendelig mange ting. Den kan bruges som dip til chips eller grønsager, som en slags sauce til kylling, kødboller eller lignende eller som spread i en sandwich. Mulighederne er mange 🙂
- 1 rød peberfrugt
- 1 cm frisk chili uden kerner
- ½ tsk paprika
- ½ fed hvidløg
- 150 gram frisk blok feta
- 1 spsk hakket frisk persille
Fjern stilk og kerner fra den røde peberfrugt og skær den i 8 stykker og kom den på et stykke bagepapir på en bageplade med skindsiden opad.
Kom peberfrugten i en forvarmet ovn ved 200 grader i 35-40 minutter eller til skindet er blevet sort rund omkring. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle lidt og fjern derefter skindet
Kom alle ingredienserne, undtagen persillen, i en blender, minihakker eller en skål, hvor du så blender med en stavblender og blend det hele godt til du har en blød og cremet dip. Vend den hakkede persille i dippen
Hvis du syntes at din haydari mangler salt, kan du smage den til med salt. Men husk at feta er salt i sig selv.
Din Haydari er nu klar til at blive serveret som du nu lyster
Har du prøvet Gulerodshumus ? Find opskriften her