Helstegt svinemørbrad med champignonsauce
En rigtig lækker ret, som du kan serverer med kogte ris, kogte eller stegte kartofler eller kartoffelmos og så passer det retten rigtig godt med noget surt til for eksempel syltede asier. Herhjemme bruger vi meget det at grille hele året, men du kan også sagtens stege mørbraden på en pande og endnu bedre en grillpande:-)
4 personer
- 1 svinemørbrad ca 700 gram
- 1 løg
- 200 gram champignon
- 4 dl vand
- 1 grønsagsbouillon terning
- 1 1/2 dl piskefløde
- 1 spsk smør
- salt
- peber
- maizenamel til jævning
- lidt kulør
Svinemørbrad:
Afpuds mørbraden for fedt og sener og drys den med salt og peber
Steg svinemørbraden enten på grillen eller på en varm pande med lidt olie på i ca 25 minutter til den har en kernetemperatur på 60-65 grader afhængig af hvor rosa du vil have den og lad den derefter hvile i 15 minutter før du skære af den. Den skal hvile for at bevare kødsaften i kødet og den rosa farve
Champignonsauce:
Pil løget og halver det og skær det i tynde skiver
Rens champignonerne og skær dem i kvarte
Kom lidt olie på panden og steg champignonerne. Når de har taget farve kommes løggene på panden og steger med til de er brune. Kom vand og bouillonterning på panden og lad det småsimre i 8-10 minutter. Tilsæt piskefløden og giv det et opkog
Rør lidt jævning af maizenamel og jævn saucen en lille smule ikke for meget. Tilsæt til sidst smør og smag saucen til med salt og peber
Skær svinemørbraden i ca 1 cm tykke skiver og den er klar til at blive serveret med champignonsaucen, ris, kogte eller stegte kartofler eller kartoffelmos og surt