Hindbærmarmelade
Sidste år havde vi rigtig mange hindbær nede i skoven, som jeg plukkede og kom i fryseren og så tænkte jeg at nu var det tid til at få lavet noget marmelade af de bær. Nu nærmer tiden sig også hvor vi skal have æbleskiver og så er det da dejligt med noget hjemmelavet hindbærmarmelade. Det behøver selvfølgelig ikke at være hjemmedyrket hindbær du bruger, dem fra frysedisken i supermarkedet er også ganske fine. Det er ret nemt at lave sin egen marmelade og så smager det bare rigtig godt når man selv har stået og rørt i den varme frugtmasse 🙂
- 250 gram hindbær
- 100 gram sukker
- 1/2 tsk rød melatin
- 1/2 tsk sukker
Kom hindbær og de 100 gram sukker i en gryde og lad det koge i 10 minutter til bærrene er kogt helt ud
Rør melatin og 1/2 tsk sukker sammen og kom det i hindbærmassen og pisk det ud og lad det koge i 2 minutter
Hæld den varme marmelade i et syltetøjsglas, som du har skoldet og skyllet i atamon. Lad marmeladeglasset stå og køle lidt af på bordet inden du kommer det i køleskabet